Reconstructia osoasa

Necesitatea tratamentului cu implant dentar apare atunci cand, din diverse motive, este pierdut unul sau mai multi dinti. Pierderea dintilor este urmata de o remodelare osoasa in locul unde a fost dintele sau dintii pireduti in sensul pierderii de os, atat in latime cat si in inaltime. Cu cat inserarea implantului este amanata, cu atat pierderea de os este mai accentuata. Astfel, foarte frecvent, ne confruntam cu situatii in care pacientii doritori de tratament cu implanturi dentare prezinta creste osoase foarte inguste, in care este imposibila inserarea unui implant dentar in bune conditii si care sa aiba o durata de viata indelungata. Din fericire exista un raspuns si pentru aceste situatii, iar acesta este oferit de urmatoarele tehnici si manopere medicale:

  • tehnicile de ”sinus lift” combinate cu aditie de os particulat, os autolog si insertie de implanturi, realizate cu aparatul de piezochirurgie.
  • tehnica de ”ridge splitting” realizata cu trusa de expandare osoasa, combinata cu aditie de os particulat, os autolog, A-PRF si inserare de implant.
  • tehnicile de ”aditie de os”, adica de reconstructie osoasa, folosind biomateriale si os autolog recoltat de la pacient;

In clinica de implant dentar Pastel Dent Timisoara sunt disponibile toate aceste tehnici care ne permit sa oferim solutii terapeutice cu implanturi dentare pentru aproape toate situatiile clinice care se prezinta in clinica noastra. Gratie pregatirii si experientei profesionale a medicilor nostrii, precum si datorita investitiilor facute in aparatura si intrumentar de cea mai buna calitate, suntem capabili sa executam aceste tehnici la cele mai inalte standarte. Astfel aparatul de piezochirurgie ”Mectron touch” este ideal pentru interventiile de augmentare osoasa, sinus liftting, fiind cel mai nou si mai performant device pentru interventia pe os maxilar; trusa de expandare osoasa ”Bone expander kit Pro”, disponibila in clinica noastra, este ideala pentru tehnica ”ridge splitting” si inserarea de implanturi in creste osoase foarte inguste, fiind folosita cu rezultate excelente de dr Petrean Cosmin. Tehnica A-PRF de recoltare si folosire a factorilor de crestere din sangele pacientului este de asemenea disponibila ”in office”, fiind foarte utila si grabind vindecarea in tehnicile de reconstructie osoasa. Toate acestea alaturi de biomateriale de cea mai buna calitate ne permit sa efectuam grefe si aditii de os impreuna cu insertii de implanturi dentare, predictibile si sigure pentru pacientii nostrii.

CONTACTEAZA-NE PENTRU O PROGRAMARE